IMG_4023Există o legătură între omul politic și manageri. Această legătură este capacitatea de a face față dezamăgirilor. Un astfel de moment a fost ieșirea din acest weekend prin Sectorul 6 împreună cu patrulele de bicicliști de la Alături de tine. Acum câteva săptămâni am făcut curat în zona străzii Liniei. Am strâns zeci de saci de gunoaie și am trudit mulți oameni ore în șir. Și nu a trecut prea mult timp de la acțiunea noastră, dar am avut neplăcuta surpriză să constatăm că locurile curățate de noi sunt din nou pline de gunoaie.

Nu vreau să mă declar surprins de această descoperire. Era de așteptat într-o bună măsură ca cei care aruncau gunoaie în zonă se revină și să își mențină obiceiul. Dar nu pot ignora un faliment al autorităților în această situație. Nu e singura zonă pe care autoritățile o ignoră și dovedesc încă o dată că nu au prea mult respect pentru acțiunile civice. Pe de altă parte, nici comunitatea din zonă nu s-a activat în vreun fel. Probabil că s-a obișnuit cu situația și nu mai are energia necesară de a lupta cu cei care le aruncă gunoaie în fața caselor.

IMG_4012 IMG_4013

Generalizând ce am descoperit în patrularea noastră din acest weekend, aș spune că asta este problema întregului Sector 6. Autorități indiferente, care funcționează mecanic și fără nici o empatie cu cetățenii pe care îi au în grijă. Cetățeni care au obosit să lupte pentru binele propriu. Și zone întregi abandonate haosului. Plecând de la acest punct aș vrea să vă spun că eu și cei de la Alături de tine nu vom cădea pradă disperării și vom continua să facem curat și să luptăm pentru un Sector normal, îngrijit și funcțional. E o promisiune pe care vi-o fac dumneavoastră și mie deopotrivă. Pentru că știu că e nevoie de cineva care să nu abandoneze.

IMG_4011 IMG_4023

Nu îmi stă în fire să fac lucrurile pe jumătate și nici nu intenționez să mă plec în fața compromisului. Vom lupta pentru Sectorul 6 atât cât va fi nevoie, până când vom așeza lucrurile pe drumul lor normal și firesc.

IMG_4016 IMG_3952