O formulă populară circulă de ceva timp prin orașele, cartierele și mințile noastre: să ne luam țara înapoi, să ne luam orașele înapoi și tot așa. Fără sa diminuez înțelegerea gândului din spatele acestor cuvinte, aș vrea să vă spun că nu cred că trebuie să luăm ceva înapoi pentru simplu fapt că nu am dat ceva cuiva, așa cum nici nu ne-a fost luat cu sila sau fără încuviințarea noastră.

20150729_204413Am să vă explic la ce mă gândesc când spun aceste lucruri. Știu că ele vin din senzația că votăm fără niciun rezultat concret și că dăm puterea unor oameni care odată ce se văd în birourile lor călduțe uită de cei care i-au votat. Acest fapt este adevarat. Dar în realitate noi când votam nu le facem un cadou acestor oameni, delegându-ne pe noi înșine de orice responsabilitate. Ba din contră aș spune. Din momentul votului începe adevărata muncă de supraveghere și de impunere a nevoilor, dorințelor și cerințelor noastre. Nu putem vota pe cineva și apoi să stăm patru ani cu mâinile în sân pentru că dacă alegem o astfel de atitudine, abia atunci nu am făcut nimic benefic.

Avem nevoie de acțiune CIVICĂ incisivă și permanent prezentă. O spun din poziția de candidat. Eu cer astăzi un vot și aștept întrebări dificile, spirit civic, combativ. Merg prin cartierele sectorului 6 și întâlnesc oameni speriați și reticenți. Care nu vor să aibă de-a face cu politica. Să nu audă de politicieni și de programele lor. Poate e canicula de vină pentru că această atitudine am întâlnit-o la oamenii mai în vârsta. Cei tineri par mai implicați și mai interesați. Dar e nevoie de mai mult.

Și vă cer sa fiți incisivi cu mine. Să mă trageți de mânecă și să îmi cereți socoteală pentru că e nevoie de voi în viața sectorului nostru. Sunt conștient de dezamăgirile prin care ați trecut. Dar haideți să schimbăm situația și lucrurile. Eu mi-am propus și mi-am promis că așa voi face, că va fi misiunea mea. Dar fără voi va fi greu. Așa că vă aștept pe toți, dezamăgiți, supărați sau furioși. Sectorul e al vostru și nu al unui politician, indiferent cine e acesta.

Voi continua să merg prin sector și să îmi dedic timpul problemelor sale indiferent cât de complicat va fi acest lucru. Viața noastră va fi mai bună doar dacă suntem hotărâți în ceea ce facem.