Logo sectorul cu tei Am putea găsi o mie de motive pentru care avem nevoie de tei în Sectorul 6, dar vreau să mă opresc la unul singur: pentru copii noștri. Pentru că ei merită să se plimbe și să se joace pe străzi scăldat de mirosul suav al teilor. Pentru că ei nu ar trebuie să mai fie prizonierii străzilor murdare și a lipsite de verdeață. Pentru că avem o datorie de a construi pentru ei cartiere în care să își dorească să trăiască și în care să poată să se bucure de cei din jurul lor.

Am început acțiunea de a planta tei în Sectorul 6 cu mintea la o întrebare la care nu am găsit un răspuns clar. Un bun prieten m-a întrebat săptămânile trecute care este cel mai important lucru pe care l-aș putea spune despre sectorul nostru. Era o încercare nevinovată de a pune o etichetă Sectorului 6, de a-l defini cumva printr-un element generic în care să ne regăsim noi cei care locuim în acest sector. Era o provocare făcută în glumă, dar atunci când am început să ne gândim ne-am dat seama că nu e delor ușor să găsești un identificator corect pentru sectorul nostru. Ce să spunem? Că e sectorul prin care ieși din București către Pitești? Că e sectorul fără metrou? Că e sectorul fără parc? Că e un sector industrial. Mi-am data seama că e trist unde am ajuns și că avem nevoie de un ”anume ceva” care să ne facă să ne întoarcem cu sufletele deschise către locurile pe care le iubim.

Teii pe care îi plantăm nu vor schimba lumea, dar sper că ne vor face să înțelegem altfel nevoia noastră de a fi în mijlocul lucrurilor, de a ne auto-reponsabiliza, de a pune mâna și a face. Pentru că un singur tei nu va face Sectorul 6 un sector distinct și înverzit, dar dacă nu ne vom opri, un singur tei se va transforma într-o întreagă pădure iar noi toți vom locui în Sectorul 6, Sectorul cu tei.

Vă aștept alături de mine,

Gabriel Mutu