Înțelepții ne spun că dacă vrem să înțelegem lumea în care trăim e suficient să ne uităm în jurul nostru. Nu departe de noi, ci foarte aproape, la noi, la familia noastră, la vecinii noștri și la cartierul în care locuim. Există lecții de viață nenumărate din care avem cu toții de învățat și de schimbat ceea ce nu funcționează. Trăim vremuri intense și de schimbare profundă. Dar dacă în logica generală a lucrurilor suntem deseori spectatori, oricât de implicați emoțional suntem, în ceea ce privește puterea de a schimba lucrurile cu adevărat, ea există exact acolo unde ni se pare că nu o vedem: în apropierea noastră.

IMG_2668Și vă invit din nou să încercați ceea ce încercăm și noi, cei de la Alături de tine, să schimbăm lucrurile în proximitatea noastră. Am început la finalul primăverii să plantăm tei în Sectorul 6. Am reușit să plantăm câteva zeci de copaci și a trebuit să așteptăm toamna pentru ca să revină sezonul de plantări. Și toamna a venit cu bucuria că vremea este de partea noastră și că avem ocazia să plantăm încă o serie de tei. Știu că vom fi bucuroși la anul când vor înflori, dar vreau să ne bucurăm și acum că avem o echipă energică și capabilă de lucruri importante pentru sectorul nostru. Aș spune că dincolo de faptele acestei echipe entuziaste, ceea ce contează cu adevărat sunt gestul și dorința de schimbare. Dacă am reuși să replicăm aceste gânduri frumoase vă garantez că lumea în care trăim s-ar schimba definitiv în bine. Mi-ar plăcea să știu că atunci când ne vom plimba la umbra teilor pe care îi plantăm astăzi, ne vom gândi la gestul tinerilor noștri ca la un declanșator de fapte bune.

IMG-20151024-WA0102

Vreau să înțelegem din nou ce înseamnă activitatea civică și de ce ea e vitală atunci când dorim să readucem în viața noastră frumosul și binele. În fiecare din copacii plantați e o bucățică din bucuria acestor tineri pe care ei o dăruiesc celor din jur. Să o prețuim și să o facem să crească pentru noi toți.

IMG-20151024-WA0064 IMG_2714