IMG_3532Campania de curațenie din Sectorul 6, pe care am început-o împreună cu colegii mei de la Alături de tine, începe să aibă efecte colaterale importante. Eu sunt primul beneficiar al acestor efecte și ele se manifestă printr-o atenție mărită în ceea ce privește observarea gunoaielor peste care dăm la fiecare pas.

În primul rând se pare că acuratețea în ceea ce privește observarea gunoaielor care ne ies în cale s-a mărit considerabil. Le pot observa de la distanță și chiar le pot identifica în categorii, fără prea mare greutate. Trebuie să vă spun că de departe cea mai răspândită categorie de gunoaie pe care concitadinii noștri o împrăstie pe străzi sunt peturile. E ca și când aruncarea sau depozitarea lor în locurile special amenajate e un efort major la care nu facem față ca societate. Nu am o altă explicație pentru numărul mare de peturi de pe străzi, din rigole și grădini.

IMG_3604Al doilea efect este faptul că a devenit imposibil să trec pe lângă un pet, un ambalaj sau o pungă uitate sau abandonate fără să le ridic și să le arunc în tomberoanele despre care aș spune că nu sunt atât de puține pe cât ne place nouă să credem. Știu că există o nuanță de glumă în ceea ce spun și mi-o asum ca atare. Dar credeți-mă că acest efect colateral este o binecuvântare și tare mi-aș dori ca el să se întindă cu rapiditatea unei epidemii civice. Cum ar fi să scăpăm de obiceiurile nesănătoase pe care le-am cultivat în societatea noastră în ultimii ani? Cred că ar fi cu adevărat un pas înainte.

Așa că odată făcută această destăinuire nu îmi rămâne decât să vă aștept alături de noi, la orice acțiune credeți că vă simțiti potriviți. Dar nu uitați, facem acest lucru pentru noi, pentru copiii noștri, pentru Sectorul nostru. Curățenia ca și libertatea se câștigă. Sâmbătă plecăm din nou cu bicicletele prin sector pentru a descoperi ce locuri mai sunt de curățat. Sunt convins că vom găsi destul de multe. Dar Cruciada Curățeniei nu se va opri până când nu le vom face să dispară. Așa că alege sportul, alege sănătatea, alege curățenia. Vă aștept pe toți să învățăm împreună reflexul curățeniei.

IMG_3588 IMG_3589

IMG_3695 IMG_3652