IMG_7195Dragi prieteni, încep prin a vă mulțumi pentru încrederea și sprijinul pe care l-am primit de la voi de-a lungul anilor. Am muncit împreună și am construit vise și realități. Vă sunt recunoscător și dator pentru energia pe care am primit-o de la voi. Și vreau să vă mulțumesc astăzi când mă pregătesc pentru una dintre cele mai importante provocări ale vieții mele: candidatura la funcția de Primar al Sectorului 6 din București.

Cumva, destinul m-a călăuzit în această direcție, dar știu cu siguranță că nu aș fi ajuns aici dacă nu v-aș fi avut pe voi. Tot de la voi am și curajul de a face pasul înainte și de a-mi asuma o luptă politică și o provocare administrativă uriașă. Cei care mă cunosc, care au lucrat cu mine și m-au văzut concentrat în provocările pe care le-am întâlnit până acum, știu că sunt un om care nu poate să lase lucrurile neterminate. Candidatura mea la funcția de primar este un mandat și o încredere din partea partidului din care fac parte și din partea membrilor săi. Dar atunci când lași deoparte ceea ce îți oferă partidul, ești dator cu un moment de reflecție asupra destinului tău personal și asupra răspunderii pe care urmează să o ai. Să gestionezi zi de zi, oră de oră și minut de minut destinul a 400.000 de oameni nu este o glumă și cel care nu pricepe acest fapt nu merită nici măcar să candideze, ce să mai discutăm de pretenția de a fi votat.

Mi-am pus toate întrebările necesare și am luat o decizie importantă pentru mine, dar la fel de importantă pentru voi. Candidatura mea vi se datorează și dacă nu aș fi convins că vă voi avea alături nu aș fi decis să candidez. Și sper că locuitorii Sectorului 6 să vadă dedicația cu care ne vom pune în slujba lor și să știe, chiar din primele clipe, că interesul lor primează în orice situație. Mai jos găsiți comunicatul de presă al filialei PSD Sector 6 și discursul meu din cadrul Conferinței în care am fost confirmat candidat la Primăria Sectorului 6. Vă mulțumesc pentru încredere și vă aștept alături de mine pentru a produce schimbarea pe care ne-o dorim cu toții.

IMG_3356 IMG_3392

Comunicat de presă PSD Sector 6

București, 15 iulie – Senatorul Gabriel Mutu a fost desemnat oficial candidat al PSD la alegerile pentru Primăria Sectorului 6, care vor avea loc anul viitor. În cadrul aceleiași Conferințe a Organizației PSD Sector 6, Gabriel Mutu a fost reconfirmat în funcția de președinte al filialei PSD.

IMG_3378”După 12 ani în care Sectorul 6 a fost condus de oameni politici de dreapta, noi PSD Sector 6, spunem că este nevoie de o administrație social democrată care să fie în slujba comunității și nu în slujba oamenilor de afaceri. Cetățenii din Sectorul 6 au nevoie de un primar care să se îngrijească de nevoile lor, care să poată manageria corespunzător primăria, au nevoie de un gospodar implicat, alături de oameni si printre ei. Cei care cred că pot conduce soarta a 400.000 de oameni fără să le știe problemele, fără ca măcar să fie prezenți la serviciu, se înșeală” a declarat Gabriel Mutu cu ocazia reuniunii.

La conferința Organizației Sectorului 6 au participat mai mulți lideri PSD printre care doamna Ecaterina Andronescu și domnii Codrin Ștefănescu, Mihai Sturzu, Dan Tudorache, Cristian Rizea si Mihnea Costoiu. Interesul major pe care îl acordă PSD sectorului 6 se datorează faptului că unul dintre cele mai importante sectoare din Capitală, cu un număr de locuitori mai mare decât multe județe din România, a fost lăsat în paragină.

”Nu pornim o luptă cu nimeni, pentru simplul fapt că PNL a dovedit în ultimii ani cât de mult îl interesează ce se petrece în Sectorul 6. Ce pornim noi prin desemnarea mea drept candidat la Primăria Sectorului 6 este o campanie de conștientizare a drepturilor pe care le au cetățenii acestui sector. Este inadmisibil ca demnitatea de primar să fie una destinată privilegiilor personale. Cetățenii sunt cei mai îndreptățiți să ia măsuri în privința celor care îi conduc și este de datoria mea să îi susțin în acest demers” a mai afirmat Gabriel Mutu.

De altfel, Gabriel Mutu este inițiatorul mai multor campanii civice în Sectorul 6 sub sloganul ”Alături de tine” prin care intră în dialog cu cetățenii din sector identificând problemele cu care aceștia se confruntă. Printre acțiunile președintelui PSD Sector 6 se numără realizarea unei hărți cu problemele sesizate de cetățeni, o campanie de ecologizare a spațiilor verzi intitulată ”Cruciada Curățeniei” si o acțiune intitulată “Pedalăm si patrulăm” care oferă atât posibilitatea de a identifica zonele care necesită igienizare, cât si utilizarea mijloacelor de transport care nu poluează.

Mai jos găsiți discursul meu din cadrul Conferinței Organizației PSD Sector 6.

IMG_3356

Dragi colegi,

Ne aflăm azi, aici, la conferința noastră, unul dintre cele mai importante evenimente din viața partidului nostru, membrii echipei PSD Sector 6 și toți cei care conduc destinul acestei organizații. Suntem împreună de câțiva ani și am dovedit că suntem o echipă puternică pe care se poate baza atât conducerea noastră de la nivelul Bucureștiului, cât și conducerea centrală.

Începând cu anul 2010, PSD Sector 6 a devenit a doua mea familie. Alături de fiecare membru al acestei organizații, am pus cărămidă peste cărămida, am luptat indiferent de vremuri și toate energiile noastre s-au materializat în ceea ce suntem astăzi: o mare familie pregătită să lupte cu orice adversar politic. Spun lucrurile astea din toată inima și cu foarte multă încredere pentru că familia PSD Sector 6 este construită în jurul unui nucleu puternic, pentru care am un respect deosebit.

Și știm cu toții că o bază socială construită din curaj, adevăr și cinste va dăinui întotdeauna.

Chiar dacă acum partidul trece prin momente mai delicate, chiar dacă adversarii noștri politici uzează de arme precum justiția pentru a ne slăbi și a ne demoraliza, organizația noastră va rezista pe baricade și nu va ceda în fața adversarilor, indiferent de cum se numesc ei.

În anul 2012 am promis că vom schimba modul de guvernare atât la nivel central cât și la nivel local. Ne-am asumat aici, în sectorul 6, să susținem un primar de dreapta, într-o construcție politică modernă: USL. Am făcut-o gândindu-ne la binele comun, la binele cetățenilor, la o viață mai bună pentru aceștia. Știm cu toții istoria și nu vreau să vorbesc prea mult despre trecut.

Dacă în plan guvernamental, guvernul PSD a reușit implementarea tuturor promisiunilor, reușind practic, să repare toate nedreptățile făcute de guvernul anterior, în plan local, din pacate, nu am putut schimba nimic. Când spun că nu am reușit să schimbăm viața locuitorilor din sectorul 6, am și curajul să spun de ce. Pentru că actualul primar ne-a înșelat pe toți: și pe noi și pe locuitorii sectorului. El a blocat primăria și a ”înghețat” sectorul care pare acum încremenit în timp. Altădată un sector viu, azi sectorul 6 pare părăsit și abandonat, cu oameni care nu își pot ridica privirea din pământ.

Vinovatul principal este primarul PNL, al cărui nume nici nu vreau să îl rostesc pentru că a trădat așteptările până și a membrilor lui de partid.

Azi, aici, nu ne alegem doar viitoarea echipă de conducere. Azi ne alegem și obiectivul politic pentru următoarea perioadă. PSD Sector 6 spune răspicat azi: vrem să schimbăm cartierul Drumul Taberei, vrem să schimbăm cartierul Militari, vrem să schimbăm cartierele Crangași și Giulești. Vrem o administrație pentru oameni și orientată către cetățeni. Vrem să câștigăm Primăria Sectorului 6.

După 12 ani în care acest sector a fost condus de oameni politici de dreapta, noi, PSD Sector 6, spunem că este nevoie de o administrație social democrată care să fie în slujba comunității și nu în slujba intereselor oamenilor de afaceri.

Cetățenii din sectorul 6 au nevoie de un primar care să se îngrijească de problemele lor, care să poată manageria corespunzător primăria, au nevoie de un gospodar implicat, alături de oameni și printre ei. Perioada ”primarului absent” a trecut, cei care cred că pot conduce soarta a 400 000 de oameni fără să le știe problemele, fără măcar să fie prezent la serviciu, se înșeală.

Îmi doresc ca alături de dumneavoastră să câștigăm Primăria Sectorului 6. Știu că putem să atingem acest obiectiv și știu că vom fi o echipă mult mai bună decât cei care conduc acum destinele acestui sector. Avem oameni pregătiți în administrație, avem consilieri locali care știu nevoile comunității, avem un activ de partid care e în permanentă legătură cu electoratul. Avem idei, avem forța organizatorică necesară și putem spune de acum: DA, putem câștiga primăria, DA, putem schimba fața acestui sector.

Am pornit de câteva luni campania electorală. Am început întâlnirile cu oamenii, suntem printre ei și alături de ei. Toți ne spun același lucru: schimbați-l pe actualul primar și faceți ceva și pentru noi.

Vă spun azi tuturor: vom schimba în bine sectorul 6. Vom schimba radical managementul aceste primării. Vom schimba actuala firmă de curățenie care nu își face treaba și lasă sectorul murdar, vom schimba modul în care se fac azi anvelopările blocurilor. Avem un program pus la punct prin care vom reuși să aducem în piețele din sector producători și să înlăturăm mafia speculanților. Putem să reparăm drumurile și să asfaltăm străduțele rămăse de 20 ani neasfaltate. Putem să oferim mai multă siguranță pe străzi și nu neapărat mărind numărul polițiștilor comunitari, ci schimbându-i pe cei care acum se pitesc prin boscheți atunci când văd un infractor în loc să îl prindă și să îl încătușeze. Da, putem să îi schimbăm pe aceștia și să aducem oameni profesioniști. Putem face toate aceste lucruri pentru oameni și ei ne vor aprecia și ne vor mai acorda votul și a doua oară. Acest proiect politic este conceput pentru cel puțin 8 ani.

Trebuie să conștientizăm cu toții că mai e un pic până la bătălia din 2016. Avem nevoie de implicarea fiecăruia dintre dumneavoastră, avem nevoie de implicarea fiecărui membru, cu toții trebuie să reușim să convingem electoratul că suntem cea mai bună soluție la alegerile viitoare. Noi nu suntem răul cel mai mic, noi suntem organizația care are soluții reale la problemele oamenilor. PSD Sector 6 are capacitatea de a schimba fața acestui sector. Știm ce trebuie făcut și putem să facem.

Îmi pun mandatul în mâinile dvs și vă spun: dacă îmi veți acorda votul, voi fi în fruntea armatei care va recâștiga Primăria Sectorului 6 după 12 ani.

În încheiere vreau să vă mulțumesc pentru tot sprijinul acordat în acești ani și să vă asigur că voi face tot ce îmi stă în putință ca familia PSD Sector 6 să devină mai unită, mai puternică și să fie echipa câștigătoare în anul 2016.

Cu prietenie,

Gabriel Mutu